Dry Needling

Pijn in het bewegingsapparaat kan veroorzaakt worden door triggerpoints, oftewel verhardingen of knopen in spiervezels.

Dry needling is een moderne westerse manier van weefselstimulatie op triggerpoints en triggerzones. Binnen de fysiotherapie wordt dry needling al langer toegepast. Voor de podotherapie is het een nieuwe manier van werken en zijn slechts een aantal podotherapeuten geschoold in dry needling van de onderbeen en voet.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van naalden om o.a. het lichaamseigen pijndempinssysteem te stimuleren en triggerpoints te deactiveren, zonder gebruik van medicamenten. Dry needling is geen klassieke acupunctuur , alhoewel gebruik gemaakt wordt van acupunctuurnaalden. Triggerpoints komen veelvuldig voor en kunnen zeer pijnlijk zijn! Triggerpoints geven stijfheid, krachtsvermindering, diepe pijn en verminderde beweeglijkheid van spieren. Vaak zijn ze voelbaar al seen harde strakke streng metharde “knopen”. Door dry needling techniek toe te passen kunnen triggerpoints gedeactiveerd worden en verminderd de pijn.

Dry needling wordt ingezet op het moment dat bekende therapieen binnen de podotherapie niet of onvoldoende effectief zijn. Binnen onze praktijkis Joselien bevoegd om dry needling van onderbeen en voet toe te passen.