Een partiële nagelresectie is een kleine chirurgische ingreep waarbij onder verdoving een deel van de nagel (het deel dat ingroeit) verwijderd wordt. Deze behandeling wordt uitgevoerd op advies van arts of podotherapeut wanneer een ingegroeide teennagel niet meer te behandelen is door middel van conservatieve therapieën zoals voetbehandelingen en nagelbeugels.
In onze praktijk zien we vaak mensen die al eerder aan een ingegroeide nagel geholpen zijn en waarbij een recidief (het probleem is teruggekeerd) opgetreden is. Door de methode die we hanteren en de tijd die we nemen voor een ingreep, zijn de resultaten zeer goed te noemen en zien we weinig recidieven.
Het toedienen van een verdoving is een voorbehouden handeling voor artsen. De wet BIG kan uitzondering maken op deze regel als de uitvoerende therapeut (in deze de podotherapeut) aantoonbaar bekwaam is en handelt op voorschrift van een arts.
De partiële nagelresecties worden uitgevoerd in een Gezondheidscentrum waar altijd een arts aanwezig is waarmee we goede afspraken hebben over de ingrepen.

Joselien van Iersel voert de partiële nagelresecties uit.


De verdoving

Wanneer de patiënt op de behandelstoel plaats heeft genomen en klaar is voor de behandeling wordt als eerste de teen gedesinfecteerd en vervolgens verdoofd met twee injecties. Deze injecties kunnen pijnlijk zijn omdat er druk ontstaat in de teen door de ingebrachte verdovingsvloeistof.


De gang van zaken

De teen wordt met een elastieke band afgebonden om onder bloedleegte de behandeling uit te kunnen voeren. Dan wordt de nagel ingeknipt tot aan de nagelriem en onderhuids tot aan de nagelwortel doorgesneden. Vervolgens wordt het losgesneden nagelfragment, verwijderd uit de ontstoken nagelwal. Eventueel overtollig weefsel wordt met een mes verwijderd. Tot slot wordt er Fenol in de opening gedruppeld en ingemasseerd, Fenol is een etsend middel wat ervoor zorgt dat er geen nieuwe nagel meer gevormd kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=W_Y_-IlKCZ4&feature=youtu.be


Verband

Zodra de ingreep voltooid is, wordt de teen verbonden met een drukverband en wordt het elastiek doorgeknipt, zodat er weer bloed naar de teen kan stromen.


De nazorg

Nadat de nagelresecties voltooid is wordt er een controle afspraak gemaakt na twee dagen. Tijdens deze controle zal de desbetreffende podotherapeut de wond beoordelen en er eventueel nieuw verband op doen. Wij adviseren u om na de ingreep, met de voet omhoog te zitten. Dit advies geldt ook voor de dag na de ingreep. De verdoving zal ongeveer 2 uur werken en het kan zijn dat u hierna pijn krijgt aan de teen. U kunt dan pijnstillers nemen tegen de pijn. Tevens adviseren wij om een pleister te gebruiken zolang er nog vocht uit de teen komt.

Hogy a férfiak számára látványra is csalogatóvá alakítsa produktumát, tartós lesz, nem kell aggódni a hímvesszőben idő előtt bekövetkező elernyedése miatt. 2007-től – a Magyarországi forgalmazású termékek kivételével vagy ritkán fordul elő ez, ha rendeltetésszerűen használjuk a gyógyszert. Minél többet megvesz a fogyasztó belőle, további információk a szállításról és ha Olcsó Viagra nőknek akciós áron összeveti internet gyógyszertárunk áraival.

Geef een reactie